MammaPrint je test, ki napove tveganje za ponovitev raka dojke

MammaPrint analizira 70 najpomembnejših genov, povezanih s ponovitvijo raka dojke, in razvrsti vsako bolnico v “nizko tveganje” ali v “visoko tveganje” za razvoj metastaz v prvih 10 letih po diagnozi – brez nejasnosti, povezanih z “vmesnimi” rezultati nekaterih drugih testov.

Jasnost, ki jo zagotavja MammaPrint, pomaga bolnicam in zdravnikom sprejemati odločitve o upravljanju zdravljenja na podlagi ozaveščenih informacij in z zaupanjem v izbran potek zdravljenja.

MammaPrint je odobren s strani FDA (ZDA) za ženske vseh starosti in poseduje oznako CE, ki omogoča uporabo v Evropski uniji.

Test je validiran s pregledom podatkov s strani strokovnih vrstnikov (angl. peer-reviewed data), in so podprti z najvišjo stopnjo kliničnih dokazov, ki izhajajo iz prelomne randomizirane prospektivne klinične raziskave III. stopnje, imenovane MINDACT.

Več kot 75.000 žensk je izbralo MammaPrint, da bi si zagotovile večjo jasnost glede tveganja za ponovitev raka dojke.

Rezultati testa MammaPrint

MammaPrint zagotavlja jasen rezultat »nizko tveganje« ali »visoko tveganje« za boljše napovedovanje ponovitve raka dojk.

 

mammaprint_test_results

85% zdravnikov je imelo
popolno ali visoko zaupanje
v svoja priporočila o zdravljenju, potem ko
so prejeli rezultat testa MammaPrint,
v primerjavi s 69% pred testom.2

Priporočen s strani strokovnih medicinskih smernic

MammaPrint je vključen v številne smernice klinične prakse, ki so jih razvile svetovno priznane organizacije za zdravljenje raka. Klinične smernice so priporočila za zdravstvene delavce, ki sodelujejo pri zdravljenju bolnikov in temeljijo na dokazih.

Namen smernic je izboljšati kakovost oskrbe in storitev, ki temeljijo na najnovejših strokovno preverjenih dokazih. MammaPrint je, na primer, edini tovrstni test, ki ga je podprlo Ameriško združenje za klinično onkologijo za bolnike s pozitivnimi bezgavkami.

ASCO ajjc nabon
st_gallen ago esmo

* Randomizacija je postopek za dodelitev udeležencev kliničnih študij različnim skupinam. Z uporabo naključja za dodelitev udeležencev so skupine verjetno podobne in omogočajo, da se učinki zdravljenja primerjajo bolj pošteno.

Ko so bolniki uvrščeni v klinično študijo in se jim sledi skozi čas.

Vrsta klinične raziskave, ki je zasnovana za potrditev in razširitev varnosti in / ali učinkovitosti intervencije iz prejšnjih kliničnih raziskav. Raziskve III. faze so pogosto velika in jih lahko sestavlja več sto ali celo tisoč bolnikov.

REFERENCE:

1Drukker, C.A., et al. Int J Cancer. January 2013; 133: 929–936 (RASTER)
2Wuerstlein R, et al. Results of multigene assay (MammaPrint®) and molecular subtyping (BluePrint®) substantially impact treatment decision making in early breast cancer: Final analysis of the WSG PRIMe Decision Impact Study. Poster presented at San Antonio Breast Cancer Symposium. December 2016; San Antonio, Texas